julia

julia

torstai 5. toukokuuta 2016

Kevätretkellä toukokuussa 2016

Kevät on saapunut. Muuttolinnut ovat palanneet ja pihapuidemme linnunpönttöihin pikkulinnut ovat tehneet ahkerasti pesiään. Koivut vihertävät jo hiirenkorvilla. Julia on kasvanut jo isoksi tytöksi, eikä meidän retkiä voi oikein enää vauvaretkeilyksi sanoa.. joten blogin nimi vaihtui Julian retkiksi. :)

Retkeilymme on ollut aika vähäistä koko talven, mutta heti kun aurinko alkaa lämmittää niin alkaa tehdä mieli läheä reissuun.



Julia (3v.) on jo innoissaan odotellut kevätretkeä. Tänään aamulla pakkasimme eväät reppuun ja lähdimme tutkimaan kevään etenemistä. Julia otti mukaansa oman luontoretki bongausvihkonsa. Siihen merkitään Julian löytämät kasvit ja eläimet.

Vähän matkaa käveltyämme Julia löysi jo leppäkertun ja muurahaisia.



Näimme myös oravien nakertamia käpyjä ja pian näimme myös oravan kiipeilemässä kuusen oksilla.



Julia jaksoi kävellä reippaasti. Välillä hän keräili reppuunsa löytämiään aarteita, hienoja kiviä, kotilon kuoria ja pajunkissoja. Kotona Julialla on jo iso kivikokoelma ja myös erilaisia käpyjä. Kävelimme hiekkatietä pitkin ensin metsässä ja sitten pellonreunaa.




Pidinne evästaukoa. Aurinko paistoi lämpimästi. Istuimme polun reunassa ja Julia söi innoissaan eväitään. Tänään evääksi oli pakattu pillimehu, donitseja ja omena. Pian jatkoimme taas matkaa. Näimme sinivuokkoja ja ojan reunaa pitkin vilisti sisilisko. Nokkosperhonen lenteli ympäriinsä ja iso pörriäinen kierteli leskenlehtien ympärillä.



Kävelimme Julian kanssa yhteensä noin 5 km ja hyvin hän jaksoi, kun sai edetä omaa tahtiaan ja koko ajan riitti mielenkiintoista katseltavaa. Nyt ehkä usakallamme lähteä reissuun hieman pidemmällekin. Julia on jo sen verran iso, että luovuimme jo lapsenkantorinkasta. Tänä kesänä vaellukset jäävät varmasti hiukan lyhyemmiksi, kun Julia kävelee reitit itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti