julia

julia

lauantai 14. kesäkuuta 2014

Kaupunkiretki Uuteenkaupunkin syyskuussa 2013

Yleensä valitsemme retkikohteemme rauhallisista paikoista kaukana ihmisvilinästä. Tällä kertaa päätimme kuitenkin lähteä katselemaan kaunista Uudenkaupungin keskustaa.

Aloitimme kävelyretken ihan Uudenkaupungin keskustasta ja kävimme ensin katsomassa Uudenkaupungin kirkkoa. Kirkkopuisto oli kaunis. Siellä kasvoi paljon vanhoja puita.

Seuraavaksi lähdimme kävelemään joenrantaa pitkin, ylitimme sillan ja jatkoimme matkaa pientä hiekkatietä pitkin. Evästaukoa pidimme merenrannalla korkeilla kallioilla. Katselimme purjeveneitä.

Takaisin keskustaan kävelimme kävelytietä, jonka  molemmin puolin oli hienoja vanhoja taloja ja ravintoloita. Pisähdyimme vielä keskustassa leikkipuistoon keinumaan. Oikein kiva ja onnistunut kaupunkiretkipäivä. Käveltyä tuli yhteensä noin 6 km.


perjantai 6. kesäkuuta 2014

Ryövärinluola syyskuussa 2013

Ryövärinluola Kaarinassa oli kyllä hieno paikka. Korkeita kallioita meren rannalla ja itse luola  oli suuri halkeama jota pitkin pääsi etenemään useita kymmeniä metrejä.

10 kuukauden ikäisenä Kaarinassa.


Vauvan kanssa en luolaan onneksi uskaltanut mennä, koska ylös noustessani luolan pystysuoraa seinää ylös, näin kallion kolossa käärmeen. Se oli suoraan nenäni edessä vain noin 20 cm päässä minusta. Hetken siinä tuijottelimne toisiamme ja sitten minä kauhusta täristen ja tuskahiki päällä lähdin hitaasti perääntymään pois paikalta. Käärme jäi tyytyväisenä ottamaan aurinkoa kallion kielekkeelle.

Ryövärinluolassa.
Samalla retkellä kävimme myös katsomassa Kuusiston linnanraunioita. Ihan kivan näköinen paikka. Rannasta löytyi myös nuotiopaikka, jossa grillasimme makkaroita ja söimme eväsleipiä ja kahvia oli tietysti myös termarissa. Kiersimme myös  läheisen luontopolun, joka oli noin 2-3 km.



Kuusiston linnanraunioiden nuotiopaikalla.