julia

julia

lauantai 28. toukokuuta 2016

Iltaretki Tummamäen luontopolulla toukokuussa 2016


 

Arkipäivisin ei oikein tunnu olevan aikaa lähteä retkeilemään ja usein illat vaan kuluvat niin nopeasti, ettei tule lähdettyä minnekään. Nyt kuitenkin päätimme lähteä nopealle iltaretkelle Tummamäen luotopolulle Vehmaalle.


Otimme mukaan kahvinkeitto välineet ja hiukan eväitä.
Julia oli taas innoissaan retkelle lähdöstä ja käveli reippaana polkua pitkin. Kiipesimme ensin näköala paikalle, josta näkyi kauas kaunista peltomaisemaa. Tummamäki on vanha kivilouhos ja siellä on monta syvää kallioon louhittua monttua, jotka ovat täyttyneet vedellä. Louhitut kivipaadet on pinottu korkeiksi kasoiksi. Aivan kuin korkeiksi muureiksi.





Kivimuurien välistä kulkee polkuja ja korkealta näköalapaikalta pääsee alas hienoja portaita pitkin. Alueelle on rakennettu kiva grillipaikka katoksineen ja luontopolku on merkitty hyvin. Polku kulkee välillä metsässä helppokulkuista polkua ja pitkospuita ja myös pieniä metsätien pätkiä. 



 

 


Julia jaksoi hienosti kävellä koko luontopolun n.2 km ja saavuimme laavulle. Teimme nuotion ja keitimme kahvit. Julia paistoi nuotiomakkaraa.


Istuskelimme rauhassa ja kuuntelimme metsän ääniä. Huomasimme että vedessä uiskenteli jotain. Pieniä ruskeita linnunpoikasia.
Kohta Juliaa alkoi jo väsyttää ja keräsimme tavaramme. Julia piirsi vielä meidän kuvat laavun vieraskirjaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti