julia

julia

perjantai 16. toukokuuta 2014

Kuhankuonolla heinäkuussa 2013


Lähdimme matkaan heti aamulla aikaisin. Tällä kertaa hieman isommalla porukalla. Retkikuntaamme kuului kolme aikuista, viisi lasta, vauva ja kaksi koiraa.
Retki alkoi Pukkipalon parkkipaikalta ja ensin suuntasimme Savojärven kierrokselle.

Savojärven kierros on noin 6 kilometriä pitkä reitti kaunista ja helppokulkuista maastoa välillä polkuja pitkin ja välillä pitkospuilla.

8 kuukauden ikäisenä Savojärvellä.


Oli ihana lämmin ilma ja järvi ihan tyyni. Jäimme välillä ihastelemaan kauniita maisemia. Matkan varrella oli paljon kivoja taukopaikkoja. Välillä pysähdyimme pitämään muutaman minuutin juomataukoja.


Savojärvi.
Kaunista suomaisemaa Savojärven kierroksella.

Vauva viihtyi hyvin rinkassa ja lapsetkin jaksoivat kävellä reippaasti. Savojärven kierroksen loppupäässä Rantapihassa pidimme hieman pidemmän tauon ja kun pääsimme Kurjenpesälle oli evästelyjen aika. Lapset halusivat käydä katsomassa myös rannassa ja tutustumassa Kurjenpesän kurkiaiheiseen näyttelyyn. Eväät syötiin ja vesipullot täytettiin ja matka jatkui Pukkipalon reitille.


Sisilisko oli tullut pitkospuille aurinkoa ottamaan.


Pukkipalon reitti on noin 9 kilometriä pitkä todella kaunista metsäistä maastoa. Reitin alussa kiivetään raskas nousu Huhtaniitunmäelle josta kauniit näköalat. Hikisen nousun jälkeen pidetään taas juomataukoa ja sitten matka jatkuu kauniissa suomaisemassa pitkospuita pitkin. Seuraava tauko pidetäänkin seuraavan raskaan nousun jälkeen Takaniitunvuoren huipulla. Lapset ovat jo selvästi väsyneitä ja matkanteko hidastuu. Onneksi saavumme pian Lakjärven laavulle. Siellä keitämme nuotiokahvia ja grillaamme makkaraa.

Kun saavumme illalla takaisin  autolle on kävelyä kertynyt yhteensä yli 19 kilometriä.

Lakjärven laavulla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti