julia

julia

lauantai 25. huhtikuuta 2015

Savojärven kierros 19.4.2015


Savojärven kierros on jo moneen kertaan kierretty, mutta joka vuosi se täytyy päästä kiertämään vähintäänkin kerran. Helppokulkuinen ja kaunis Savojärven kierros on suosittu retkeilypaikka ja siellä tuleekin paljon retkeilijöitä vastaan, liiankin paljon. Monella retkeilijällä oli myös koira mukana ja ihmettelin miksi omistajat antoivat koiriensa juosta vapaana? Näin suositulla reitillä tulee paljon ihmisiä ja muitakoiria vastaan. Pitkospuut, painava rinkka ja jaloissa hyppelevä koira eivät ole kiva yhdistelmä. Omat koiramme jätimme tänään kotiin juuri tästä syystä. Ella varsinkin hermostuu jos on itse remminpäässä ja vastaan tulee vapaana hyppelevä koira.


Aurinko paistoi lämpimästi. Aloitimme kierroksen Rantapihasta. Julia istui alkumatkan rinkassa, mutta päätimme antaa hänen kävellä itse osan matkasta ja hyvinhän se sujui. Julia on nyt 2v 5kk. Matkanteko on aika hidasta, kun pitää jäädä tutkimaan pikkuötököitä, erilaisia oksia ja keräillä välillä käpyjä ja pikkukiviä. Korkeiden juurien ylitys ja pitkospuilla kävelykin onnistui. Julia käveli itse noin pari kilometriä ja sitten otin hänet taas rinkkaan. 




Taukoa pidimme kurjenpesällä ja grillasimme makkaraa. Meillä oli mukana myös kahvia ja välipalakeksejä, sekä rusinoita. Evästauon jälkeen matka jatkui ja Julia istui  väsyneenä rinkassa. Meni vain hetki ja hän oli täydessä unessa. Kävelimme loppumatkan reipasta vauhtia ja pian olimmekin takaisin Rantapihalla.



Yhteensä tällä reitillä tuli kävelyä n. 8 km. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti