julia

julia

lauantai 11. huhtikuuta 2015

Kevään merkkejä etsimässä Perkkoonmäki retki 2. huhtikuussa 2015

Viime viikonloppuna kävimme ensimmäistä kertaa tutustumassa Perkkoonmäkeen ja sen luoliin. Tänään päätimme lähteä tutkimaan paikkaa uudestaan ja tälläkertaa otimme myös kaikki pojat mukaamme. Heti aamulla pakkasimme mukaan repullisen eväitä ja lähdimme matkaan.



Nyt on kevät jo niin pitkällä että päätimme etsiä kevään merkkejä Julian kanssa. Julia on nyt 2 v5kk. Keväänmerkkejä löytyi paljon vaikka huhtikuu ei ole vielä edes puolessavälissä! Aurinko paistoi ja lämpömittari näytti +15 astetta.


Löysimme luolalle helposti ja pojat lähtivät niitä heti tutkimaan. Me Julian kanssa jäimme luolan luo tutkimaan pikkuötököitä. Löysimme leppäkerttuja, muurahaisia, hyttysiä ja kärpäsiä. Julia oli niistä innoissaan.

 


Välipalaksi söimme leipää ja keitimme myös kahvit. Myöhemmin vielä keitimme tomaatti-kebablihakeittoa ja sitten jatkoimme matkaa.


Löysimme vielä lisää kevään merkkejä leskenlehtiä ja sinivuokkoja, puiden silmutkin olivat jo hiukan raollaan. Ihanaa että kevät on jo täydessä käynnissä ja kesä tulossa.



Kotimatkalla näimme vielä polulla käärmeen ja hetkeä myöhemmin kun pidimme taukoa ja istuskelimme kannonpäällä kipitti sisilisko ohitsemme. Paljon näimme myös erilaisia pikkulintuja. Kotiin päästyämme huomasimme, että pihallamme olevaan linnunpönttöön pikkulinnut tekevät jo pesää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti